Paintings by Fabrice Hünd

FabriceHünd
Kunstenaar in hart en nieren

• Fabrice Hund, geboren 24 juli 1961.
• Geert Groote school, Amsterdam van 1973 t/m1977.
• Lerarenopleiding tekenen Bouwmanacademie, Amsterdam van 1977 t/m 1979.
• Rijksacademie der Beeldende Kunsten, Amsterdam van 1980 t/m 1985.
• Boekhoudcursus, management voor beelde kunstenaars (Baanvak), Amsterdam – 1990.
• In 1985 behaalde hij zijn diploma aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, richting schilderkunst.

Zijn tekeningen en schilderijen zijn vooral figuratief van karakter en bevatten vaak sterk gestileerde, soms dromerige, soms groteske elementen.
De onderwerpen, die Fabrice kiest zijn niet gemakkelijk samen te vatten: mensen en dieren, vaak voorgesteld in ingewikkelde lichamelijke strukturen, portretten, naakten, achtergronden met bomen en planten, stadsgezichten en cafe-scenes en last but not least de vrouw in al haar hoedanigheden.
Fabrice ordent heldere kleuren, dansende lijnen en compositie op een speelse, wonderbaarlijk rake en verrassende manier. De vrolijke vormen en de wisselwerking tussen lijn, kleur, atmosfeer en toeschouwer maken blij en nodigen uit te delen in een gevoel van geluk, vrijheid en nieuwe verbondenheid.
De bezielde en levende beelden, die Fabrice in zijn werk creert zijn dikwijls erotisch van karakter. Erotisch in de bredere zin van het begrip: het verlangen om opgenomen te zijn in een liefhebbende, koesterende omgeving. Bezieling is de kernwaarde van het werk van Fabrice.

Click here to read more about Fabrice.